Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2018 16:20

"Не хочуть визнати свою поразку" - військовий експерт прокоментував звинувачення Лаврова

"Не хочуть визнати свою поразку" - військовий експерт прокоментував звинувачення Лаврова
Лавров своїми заявами намагається перекласти усю відповідальність на Україну. Росія боїться визнати свою поразку. Фото: LiveJournal

Росія покладає на Україну вину за невиконання Мінських домовленостей, бо боїться визнати, що втратила на неї вплив.

Про це у блозі "Обозревателя" написав Микола Сунгуровський, директор воєнних програм Центру Разумкова.

"Заява Лаврова - стара пісня, мотив якої придуманий в ФСБ, в МЗС Росії. Автором цієї пісні є Кремль: і мелодії, і слів. Те, що її переспівують на різні лади - блогери, експерти - це інше питання. Основна ідея - це покласти провину за зрив Мінських угод на Україну. Україна - це приклад того, що, виявляється, можна жити за іншими правилами, ніж живе російське суспільство. Тобто можна жити за законами демократії, за законами верховенства права, чого немає в Росії. Це по-перше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Існує загроза повномасштабної агресії Кремля - Полторак

По-друге, Росія не готова визнати вихід України з орбіти свого впливу. Тоді вона перестає бути імперією в тому розумінні, в якому це трактується в Росії. І відпустити її - означає визнати свою поразку. Ось ці окуповані території ЛНР, ДНР на думку Кремля повинні стати якорем, який би не пускав, ветував би будь-який рух України у бік Європи. Ось суть претензій Росії до України", - сказав експерт.

Сергій Лавров, голова російського МЗС, вважає, що Україна готується силою захопити Донбас. Також звинуватив українську владу у гальмуванні виконання Мінських домовленостей.

Зараз ви читаєте новину «"Не хочуть визнати свою поразку" - військовий експерт прокоментував звинувачення Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути