вівторок, 15 жовтня 2019 15:17

НАТО більше не допустить кримського сценарію

НАТО більше не допустить кримського сценарію
Країни НАТО адаптуються до російської гібридної агресії. Фото: ВВС

Північноатлантичний альянс НАТО реагуватиме на гібридні провокації з боку РФ.

Під час виступу на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Лондоні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, додав, що не допустить появи "зелених чоловічків" у країнах-союзницях, пише Укрінформ.

"Ми посилили розвідку, щоб розуміти, що відбувається, суттєво зміцнили кібернетичну безпеку, підвищили готовність наших сил. Тому що бачили, що відбулося у Криму. Готовність сил є, напевно, найбільш важливим інструментом для нашої відповіді, якщо ми раптово побачимо якихось "зелених чоловічків" будь-де на території НАТО. Присутність наших сил на сході Альянсу також частково є відповіддю на потенційні гібридні загрози. Хочу наголосити на необхідності забезпечення стійкості нашої інфраструктури, щоб телекомунікації та енергетичні системи були стійкими. І це також той шлях, яким НАТО реагує на гібридні загрози", - зауважив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Країни НАТО мають більше допомагати Україні" - Столтенберг

Він нагадав також про інші види російської агресії проти країн Заходу, такі як спроби втручання у вибори, кібернетичні атаки, кампанії дезінформації, а також інші зухвалі дії на зразок хімічної атаки у британському Солсбері.

За його cловами, російська агресія - вже стала тенденція, що викликає занепокоєння та змушує Альянс адаптуватися для відповіді на такі загрози.

Парламентарі із секретаріату Парламентської асамблеї НАТО висловили повагу до п'ятого президента України Петра Порошенка, що транслюється в подальшу підтримку країни у цілому.

Про це у своєму Facebook написала український політик Іванна Климпуш-Цинцадзе. За її словами, це ще раз доводить, що велика ціль об'єднує та додає сил спільно працювати над її досягненням.

Зараз ви читаєте новину «НАТО більше не допустить кримського сценарію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути