середа, 22 червня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ЗСУ відкинули окупантів на двох напрямках

На Донбасі ЗСУ відкинули окупантів на двох напрямках
У Сіверськодонецьку тривають бої за місто. Фото: Генштаб

На Донбасі українські воїни на напрямку Миронівка – Семигір'я відбили штурм в напрямку Вуглегірської ТЕС.

Також зупинили наступ у напрямку Молодіжне – Катеринівка. Ворог відійшов. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Окупанти створюють умови для відновлення наступу на Слов'янськ. Ведуть штурмові дії. Обстрілюють з реактивних систем залпового вогню Нову Дмитрівку, Осинівку, Курульки, Іванівку та Адамівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вчергове змінили дату "захоплення" Луганщини - Гайдай

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках. Намагається вийти на адміністративні кордони Луганської області.

Ворог намагається встановити повний контроль над Сіверськодонецьком. Блокує підрозділи Сил оборони в районах населених пунктів Борівське та Воронове. Бойові дії тривають.

З метою посилення, на Бахмутському напрямку противник перегрупував війська.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках сковує дії наших підрозділів. Недопускає їх перекидання на загрозливі напрямки. Обстріляв райони населених пунктів Андріївка, Новодонецьке, Стара Українка та Гуляйполе. Завдав авіаційного удару поблизу Красногорівки.

Селище Тошківка на Луганщині повністю окуповане росіянами. Ворог намагається прорвати оборону Збройних сил України. У Сіверськодонецьку тривають вуличні бої. Цей тиждень може бути вирішальним, а бої ще інтенсивнішими, припускає голова Луганської обласної військової адміністраці Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ЗСУ відкинули окупантів на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути