Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2017 09:35

На Донбасі черги по біометричні паспорти

На Донбасі черги по біометричні паспорти
Незважаючи на закриті підприємства, дорожнечу товарів і злидні більшої частини населення, гроші на оформлення паспортів у деяких жителів знаходяться. Фото: segodnya

Жителі окупованих територій Донбасу створюють черги на блокпостах і в пунктах пропуску, а також паспортних столах і міграційних службах. Стоять у чергах з шостої ранку.

До звичайної оплати за паспорт додають вартість поїздок у підконтрольні міста, де оформлюють документ.

"Я не розумію тих, хто з весни 2014-го найголосніше агітував за ДНР і закликав стати громадянами цієї "великої країни". Є у мене кілька таких знайомих. Вони кричали, що ніякої Європи їм не потрібно, що Євросоюз закриє шахти і заводи. Сьогодні вони бігають, сховавши свої "паспорти ДНР". Шукають, як зробити біометричний паспорт дешевше. Вони їх зроблять, але нескоро. Кажуть, у Маріуполі черга вже на кілька місяців розписана", - розповів донеччанин Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні готові до запуску віз із Росією

Незважаючи на закриті підприємства, дорогі товари і злидні більшої частини населення, гроші на оформлення паспортів люди знаходять.

"Це задоволення недешеве. Офіційні платежі за оформлення паспорта - близько 800 гривень. Поїздка туди-назад на автобусах - майже 300 гривень. Якщо на машині перевізника - 800-1000 гривень. Накладно, а якщо два-три паспорти роблять на сім'ю, то ціни "кусають", - розповіла донеччанка Юлія Синцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ульотний" розпродаж: МАУ продасть 30 тис. лоукост-квитків на честь безвізу

До офіційного оголошення про безвіз за допомогу в оформленні посередники просили близько 2 тис. грн. Сьогодні ціна підскочила. Про це повідомляє "Сегодня".

"Ми з подругою недавно вирішили оформити собі біометричний закордонний паспорт. Одразу виникло багато питань: куди звертатися, які прийомні дні, як зайняти чергу. Знайомі підказали посередника. Ціна питання - 3200 гривень без черг за один документ. Додатково потрібно було ще сплатити проїзд 1000 гривень і офіційні платежі. У підсумку тільки подати документи нам коштувало майже 5 тисяч гривень", - поділилася Аліна з Макіївки.

У Маріуполі Донецької області збільшився попит на отримання закордонних паспортів за рахунок жителів підконтрольної ДНР.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі черги по біометричні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути