Ексклюзиви
пʼятниця, 16 липня 2021 14:53

"Ми є": рідні зниклих безвісти на Донбасі провели акцію
10

За даними Червоного Хреста, 756 українських родин розшукують своїх близьких, що зникли в ході війни на Донбасі
Фото: Валерій Шмаков
Учасники акції тримали в руках портрети своїх рідних, які зникли безвісти
На Львівщині 36 родин розшукують своїх рідних, що зникли під час війни на Донбасі
Захід організувала громадська організація «Об’єднання рідних зниклих безвісти «Надія».
Учасники акції тримали в руках портрети своїх рідних, які зникли безвісти

У Львові на пл. Ринок відбулась акція "Ми є!". Метою було нагадати про зниклих безвісти українських військових, що брали участь в АТО/ООС.

Захід організувала громадська організація "Об'єднання рідних зниклих безвісти "Надія". Попри спеку учасники акції стояли під міською радою, тримаючи в руках портрети зниклих.

"Це вже шосте місто в Україні, де проводимо акцію. Рідні зниклих безвісти приїхали з різних куточків України, щоб зустрітися з місцевою владою. Зі Львівщини 36 родин розшукують рідних, що зникли під час війни на Донбасі. Більше зниклих лише в Дніпрі, звідки я приїхала. А загалом в Україні, за даними Червоного Хреста, таких 765 родин. Зниклими є не тільки військові, а й цивільні з окупованих територій. Про декого знаємо, що перебувають у полоні. Та невідомо, де саме", - розповіла в коментарі Gazeta.ua керівниця організації Вікторія Солодухіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Полонені на Донбасі пережили групове зґвалтування. Забирали людей без геніталій" - Геращенко

У неї зник в АТО близький друг, розвідник 72-ї окремої механізованої бригади Сергій Костаков із позивним "Маестро". Пропав безвісти 22 листопада 2014 року в м. Волноваха, Донецької області, коли переводився до іншої військової частини. 2 червня 2015-го в селі Прохорівка знайшли його тіло зі слідами насильницької смерті.

"Головна наша вимога — включити до Комісії зі справ зниклих безвісти за особливими обставинами представників родин зниклих. Більше за нас ніхто не зацікавлений у тому, щоб людей знайшли. Також ми просили представників міської влади звернутися до Кабміну й президента України з вимогою виділити фінанси для цієї комісії, у якої немає навіть приміщення", - додала Вікторія Солодухіна.

Нещодавно ГО "Об'єднання рідних зниклих безвісти "Надія" запустили сайт.

223 людини незаконно позбавлені волі бойовиками на Донбасі. Ще 258 людей вважають зниклими безвісти, повідомила Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «"Ми є": рідні зниклих безвісти на Донбасі провели акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути