середа, 03 січня 2018 15:43

"Ми не кидаємо вас напризволяще" - глава МЗС Німеччини приїде у зону конфлікту на Донбасі

"Ми не кидаємо вас напризволяще" - глава МЗС Німеччини приїде у зону конфлікту на Донбасі
У МЗС Німеччини запевняють, що для них важливий конфлікт на Донбасі. Фото: "Прямий"

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель заявив, що ситуація на Донбасі не є замороженим конфліктом.

На його думку, там можлива ескалація будь-коли, йдеться у заяві посадовця, що розміщена на сайті МЗС Німеччини.

"Торік ми стали свідками місяців найбільшого від моменту підписання Мінських угод насилля на сході України. На Донбасі здійснюється все ще дуже багато пострілів. У регіоні ще дуже багато важкої зброї", - констатував міністр.

За його словами, нещодавній масовий обмін заручниками та домовленості про новорічно-різдвяне перемир'я дають певні обнадійливі сигнали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка розповіла про втрати бойовиків у період "новорічного перемир'я"

"Тому я сьогодні відлітаю до Києва, а завтра - до Маріуполя, щоб показати людям в Україні: ми не кидаємо вас напризволяще. Для нас цей конфлікт є ні замороженим, ні забутим. Навпаки - він дуже актуальний та пожежонебезпечний. Ми робитимемо все для того, щоб знайти вирішення цієї кризи, яке б нарешті принесло мир у цей регіон", - наголосив посадовець.

Планується, що в Україні міністр матиме переговори з главою МЗС Павлом Клімкіним та представниками спостережної місії ОБСЄ на Донбасі.

Для вирішення ситуації на Донбасі можуть застосувати два варіанти миротворчих операцій. Перший вид - з підтримки миру. Другий - з примусу до миру, і останній передбачає застосування зброї самими миротворчими контингентами щодо порушників миру або тих, хто нападає на миротворців. Про це заявив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не кидаємо вас напризволяще" - глава МЗС Німеччини приїде у зону конфлікту на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути