Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 13:18

Мартін Сайдік назвав Росію "державою-велетнем"

Мартін Сайдік назвав Росію "державою-велетнем"
Сайдик каже, що РФ так і не визначилась зі своїм місцем у світі. Фото: atr.ua

Мартин Сайдік, колишній представник чинного голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі, назвав Росію велетнем.

Додав, що вона хотіла брати участь в переговорах про асоціацію України та Євросоюзу, пишуть російські ЗМІ.

"Україна мала в якийсь момент зробити вибір. Я спілкувався з членами делегації ЄС, які вели переговори з Україною щодо Договору про асоціацію. Вони мені говорили: ми стільки разів запитували у росіян - що ви хочете, які у вас конкретні проблеми? І єдине, що чули у відповідь: ми хочемо брати участь в цих переговорах (ЄС і України. – Gazeta.ua). Але це не трикутник! Таких переговорів не могло бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марко Паславський: мільйонер, який пішов на фронт

Чому є такі дискурси? Чому розвивається протистояння? Велетень не повинен говорити гному: ти для мене загроза. А ось для гнома велетень – загроза. Велетень повинен вселити гному довіру і не вимагати від гнома, щоб той вселив довіру велетню. А що ви робите? Переважно велетень кричить, шумить і говорить: якщо ти не зробиш те-то, я тобі відключу це", - каже Сайдік.

Сайдік додав, що "Росія-велетень" нічого не зробила для того, щоб вселити довіру своїм сусідам, які всі менші за неї, тому "ці країни-гноми починають боятися".

Експредставник голови ОБСЄ в Україні Мартін Сайдик, який брав участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську, відповів на питання - хто є сторонами конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Мартін Сайдік назвав Росію "державою-велетнем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути