Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2020 17:03

КПВВ на Донбасі запрацюють по-новому

КПВВ на Донбасі запрацюють по-новому
КПВВ змінюють графік роботи. Фото: dpsu.gov.ua

З 1 червня всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування переходять на літній графік роботи — з 06:00 до 20:00.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, це зроблено відповідно до розпорядження командувача операції Об'єднаних сил.

Водночас, у зв'язку з урядовим рішенням щодо продовження загальнодержавного карантину до 22 червня, обмеження на перетинання лінії розмежування в КПВВ продовжують діяти.

Так, перетнути лінію розмежування можна лише за окремим рішенням командувача Об'єднаних сил за надзвичайних обставин гуманітарного характеру. Проте навіть наявність важливих життєвих обставин і позитивного рішення на пропуск не гарантують успішного перетину лінії розмежування, оскільки російські найманці блокують такі спроби та розвертають громадян у "сіру зону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники розповіли, коли відкриють адмінкордон із Кримом

Останній такий випадок мав місце 25 травня, наголосили в Держприкордонслужбі.

"Через КПВВ "Станиця Луганська" за окремим рішенням командувача Об'єднаних сил на вихід до ТОТУ прикордонники оформили громадянку України. Через деякий час військовослужбовці Луганського прикордонного загону вже забезпечували повернення жінки на контрольовану територію. Під час спроби перетину лінії розмежування в бік ТОТ України нашу співвітчизницю зупинили проросійські бойовики та змусили йти геть без пояснення причин", - йдеться в повідомленні прикордонників.

Російські окупанти планували провокації на КПВВ Донбасу під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Зараз ви читаєте новину «КПВВ на Донбасі запрацюють по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути