Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 09:29

"Конфлікт продовжує загострюватися": США вимагають миротворців на Донбасі

"Конфлікт продовжує загострюватися": США вимагають миротворців на Донбасі
Після загибелі українського медика в АТО у Держдепі США знову наголосили про необхідність введення миротворців ООН на Донбас. Фото: antikor.com.ua

Росія надалі загострює ситуацію на Сході Україні. Натомість має відкликати війська, забрати озброєння та зголоситися на проведення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Таку заяву озвучила речниця Держдепартаменту США Хезер Науерт, передає "Еспресо.TV".

Американська чиновниця зазначила, що через збройний конфлікт вже загинули понад 10 тис осіб.

"Вчора ми отримали нові дані про те, що 23-річного українського медика було вбито, поки вона намагалася допомогти мирним жителям біля лінії зіткнення. Цей інцидент є нагадуванням про те, що конфлікт продовжує загострюватися. Цивільні особи щодня стикаються з реальною небезпекою", - сказала Науерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розповів, коли почнуться поставки оборонної зброї

Також додала, що саме Кремль розв'язав протистояння на Донбасі і зараз продовжує контролювати найманців. Росія може припинити конфлікт тієї ж миті, коли цього захоче. Тому Наурет і закликала РФ до миру і введення миротворців ООН.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія не готова вивести свої війська з Донбасу для введення на окуповані території миротворчої місії ООН. Проте він готовий вислухати "певні конструктивні ідеї" щодо врегулювання ситуації, про які заявляла РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Конфлікт продовжує загострюватися": США вимагають миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути