Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 18:29

Кіборга судитимуть за вбивство браконьєра з метою самооборони

  Віталій Григорьєв пішов на фронт добровольцем
Віталій Григорьєв пішов на фронт добровольцем

22 січня в міському суді Херсона об 11:00 відбудеться суд над кіборгом Віталієм Григорьєвим. Зараз він працює лісником. Одного дня, захищаючись від браконьєрів, ветеран убив одного з них.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"10 січня під час планового патрулювання лісу у Великокопанівському лісництві Григорьєва спробувала збити машина з браконьєрами, які вивозили ліс. Після трьох попереджувальних пострілів для захисту свого життя Віталій був змушений застосувати зброю на ураження. У результаті браконьєра було вбито. Завтра суд щодо запобіжного заходу і відсторонення від посади", - написав він.

Позивний Григорьєва "Лєший". До війни він займався сільським господарством, ремонтом автомобілів та разом із дружиною виховував дітей. На фронт пішов добровольцем. Спочатку - у батальйон "Донбас". Потім звідти разом із побратимами перевівся до лав 93 ОМБр, де став бійцем 6 роти 2 батальйону.
17 січня 2015 року, у останні дні оборони Донецького аеропорту, 6 рота отримала наказ вирушати туди, щоб деблокувати бійців, які перебували на летовищі. Під час операції 6 рота також зазнала втрат. Одним із важко поранених її бійців став "Лєший". Мінометна міна вибухнула поруч із ним на злітній смузі, перетворивши ноги практично на фарш.
З Водяного медики вивезли його у Селідове, звідти згодом доправили до лікарні ім. Мечникова у Дніпрі. Була загроза ампутації. Пізніше пораненого перевели у Київський центральний військовий госпіталь. Його ноги лікували 4,5 роки. Зрештою, у 2019 році, Віталій Григорьєв все ж таки прийшов на огляд до лікарів своїми власними ногами. А восени 2019 року - нарешті влаштувався на роботу у Великокопанівське лісомисливське господарство.
Зараз ви читаєте новину «Кіборга судитимуть за вбивство браконьєра з метою самооборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути