Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 15:28

Ґіві - живий: пояснили, чому ліквідованого бойовика викликають до суду

Ґіві - живий: пояснили, чому ліквідованого бойовика викликають до суду
Вбитого Ґіві викликали в суд - пояснили деталі. Фото: "Антикор"

У Дніпропетровської області Павлоградський міськрайонний суд не може закрити кримінальне провадження у справі вбитого терориста Ґіві Михайла Толстих.

Про це суд пояснив на своїй сторінці у Facebook.

"Михайла Толстих, на прізвисько Ґіві, обвинувачують у скоєнні терористичного акту. Судове засідання призначене на 9:00 5 квітня 2018 року. Є інформація про те, що Ґіві вважається загиблою особою. Підставою для закриття справи є смерть людини", - йдеться у повідомленні.

Працівники суду зазначили, що згідно з законодавством України факт смерті підтверджується свідоцтвом про смерть, яке видається органом РАГСу.

"На даний час ні прокурором, ні захисником не надано відповідного свідоцтва. Факт смерті може бути встановлений також рішенням суду, але за заявою зацікавлених осіб в цивільному судочинстві. Парадокс у тому, що така заява про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України може бути подана родичами померлого", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дістали з-під землі" - вбитого командира бойовиків Ґіві викликали в суд

Через цю причину Павлоградський суд не може закрити кримінальне провадження, тому в черговий раз призначає судовий розгляд з викликом обвинуваченої особи, бо не має "офіційного" підтвердження смерті бойовика.

Оприлюднили план Макіївського державного проектного інституту, захопленого бойовиком Ґіві (Михайло Толстих), на території якого його ліквідували. Його знищили 8 лютого 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Ґіві - живий: пояснили, чому ліквідованого бойовика викликають до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути