Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2018 17:18

США мають дати Україні $5 млрд на зброю - американський аналітик

США мають дати Україні $5 млрд на зброю - американський аналітик
Екс-посол США в Україні Джон Гербст: "США разом з союзниками у НАТО мають розглянути можливість збільшення присутності в Чорноморському регіоні". Фото: Голос Америки

В інтересах Заходу зупинити агресію Кремля на Донбасі. Для цього США мають надавати Україні $1 млрд на рік протягом 5 років.

"Фінансова допомога США потрібна для забезпечення поточних потреб у протитанкових ракетах, захищених засобах зв'язку, сучасних дронах і протиповітряних радарах", - написав дослідник Atlantic Council та екс-посол США в Україні Джон Гербст, пише atlanticcouncil.org.

США разом із союзниками у НАТО мають розглянути можливість збільшення присутності в Чорноморському регіоні.

"Необхідно посилити регулярні навчання з Грузією та Україною. Крім того, звернути увагу на Румунію, яка є природнім партнером для розширення програми. Розглянути можливість посилення співпраці з Туреччиною та Болгарією", - наголосив Гербст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війну на Донбасі можна припинити за годину - Хуг

За його словами, через прихильність до Росії прикордонні території перетворюються на регіони кремлівської агресії та нестабільності.

"Населення цих регіонів не згодне віддати майбутнє московським автократам. Західним принципам та інтересам відповідатиме політика, яка підтримує прагнення людей визначати власне майбутнє", - каже дослідник.

НАТО та ЄС повинні посилити стратегію боротьби з корупцією та відмиванням коштів у країнах, що піддаються агресії Росії.

Через кордон із окупованим Донбасом Росія перекидає бойовикам зброю та техніку. Це зафіксував безпілотник ОБСЄ, а фотознімок опублікували у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «США мають дати Україні $5 млрд на зброю - американський аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути