Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2018 13:04

Винна Росія: результати розслідування авікатастрофи Boeing на Донбасі

Винна Росія: результати розслідування авікатастрофи Boeing на Донбасі
Міжнародна слідча група довела, що Росія винна у катастрофі "Боїнга" на Донбасі 17 липня 2014 року. Фото з відкритих джерел.

Міжнародна слідча група довела вину Росії у катастрофі Boeing на Донбасі 17 липня 2014 року. Тоді загинули майже три сотні людей.

Про це повідомляє Meduza.

Комплекс "Бук", з якого збили малайзійський Boeing під Донецьком, належав 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює фейкові новини про катастрофу MH17

"53-тя бригада входить до складу збройних сил Росії", - сказав на прес-конференції глава департаменту розслідувань поліції Нідерландів Вілберт Пауліссен.

Він не назвав імен російських військових, які входили в екіпаж "Бука".

"Ми проаналізували всі доступні нам картинки і зображення, і нам вдалося зняти відбитки пальців зі снарядів, з яких був збитий літак. І ми розуміємо, що ці снаряди збігаються з тими, які належать військовим бригадам Російської Федерації", - сказав він.

Над розслідуванням обставин катастрофи працює, мінімум, кілька сотень людей.

"Ми розуміємо, що багато попередніх результатів вже оприлюднили. Ми, просто збираємо факти, і перевіряємо їх ще ретельніше, ніж робили це раніше", - додав він.

53-тя зенітна ракетна бригада збройних сил Росії згадувалася в матеріалах дослідницької групи Bellingcat. Її учасники першими заявили, що "Бук" належав саме цій військовій частині.

У грудні 2017 року комітет британського парламенту з розвідки і безпеки представив щорічний звіт, у якому стверджується вина російських військових у збитті малазійського Boeing МН17.

У результаті катастрофи літака, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур 17 липня 2014 року, загинули 298 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Винна Росія: результати розслідування авікатастрофи Boeing на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути