понеділок, 02 серпня 2021 14:38

Донецькі медики – про завезену в ОРДЛО вакцину "Спутник Лайт": у самій Росії її бояться робити

Донецькі медики – про завезену в ОРДЛО вакцину "Спутник Лайт": у самій Росії її бояться робити
Населення ОРДЛО і почали щеплювати вакциною "Супутник Лайт"

Ефективність російської вакцини "Спутник Лайт" набагато нижча, ніж у препарату "Спутник V", результативність якого ледь дотягувала до 50%. Незважаючи на це, "Спутник Лайт" завезли в ОРДЛО і почали ним вакцинувати населення.

Про це повідомляє Telegram-канал "Вільнодумець" з посиланням на донецьких лікарів і знайомих з так званого МОЗ ДНР, передає "Цензор.нет".

За їхніми словами, дані про клінічні випробування у Росії "Спутник Лайт" не оприлюднюють.

Як сказано у повідомленні, представники Міністерства охорони здоров'я РФ ретельно фіксують усі результати вакцинації в ДНР під наглядом кураторів з ФСБ, щоб не було витоку інформації.

"А все тому, що в самій Росії бояться це робити на тлі побічних ефектів, повторного зараження і смертей після вакцинації "Спутником V" і від уже інших застосовуваних російських недовакцин. Цинізм ситуації полягає у тому, що фактичні випробування "Спутник Лайт" на людях у ДНР, видають за гуманітарну допомогу від путінської партії "Единая Россия" в боротьбі з пандемією", – пише блогер.

Джерела у так званій МОЗ ДНР додають, що в ОРДО після вакцинації "Спутником V" захворіли вперше або захворіли повторно на Covid-19 багато з тих, хто отримав щеплення. При цьому більшість досі чекає другий укол, однак, поставки вакцини постійно відкладаються.

Раніше ЗМІ на підставі даних опитування повідомляли, що російська вакцина "Спутник V" викликає недовіру не тільки у західних країн – її не готові використовувати навіть самі росіяни через можливі побічні ефекти і летальні випадки.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі медики – про завезену в ОРДЛО вакцину "Спутник Лайт": у самій Росії її бояться робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути