субота, 24 серпня 2019 18:30

"Деякі просто віддають підприємства в оренду, аби лише працювали" - Гармаш

"Деякі просто віддають підприємства в оренду, аби лише працювали" - Гармаш
Росіяни продовжують захоплення українських підприємств на окупованому Донбасі. Це дає їм можливість продовжувати воювати з Україною.Фото: Андрій Дубчак

Росіяни ввели зовнішнє управління на окупованих та захоплених підприємствах Донбасу, щоб знищити своїх українських конкурентів.

"В кожного з тих заводів, чи шахт є справжні власники, поки вони були, то росіяни не могли нічого зробити з тими заводами", - каже журналіст Сергій Гармаш.

Зовнішнє управління вводять, щоб контролювати роботу та видобуток продукції для того, щоб російських товарів на відповідному ринку було більше, ніж українських.

"Раніше вони не мали такого контролю над цими компаніями, а тепер можуть зупинити, порізати ці заводи. Хоча вони просто переводять все на мінімальні оберти. Це допомагає росіянам заощаджувати кошти на жителях окупованих територій", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готова почати ремонт моста у Станиці Луганській

Менеджерів з місцевих не беруть, оскільки бояться витоку інформації про справжній стан речей на підприємстві.

"Разом із цим росіяни переманюють до себе менеджерів з числа тих, що залишилися, оскільки в нас дуже досвідчені люди", - говорить Гармаш.

Росіяни не забирають заводи остаточно, оскільки це заборонено. Вони переводять їх на своє управління, не дають отримувати прибуток та керувати ними.

"Деякі люди просто віддають їх в оренду для того, аби завод працював. Зупинити все легко, а запускати знов це довгий процес. Власникам вигідніше, аби після деокупації там хоч щось лишилося", - каже експерт.

У мережі оприлюднили відео з поїздом, який запустили у ДНР між окупованою Оленівкою та Донецьком

Зараз ви читаєте новину «"Деякі просто віддають підприємства в оренду, аби лише працювали" - Гармаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути