четвер, 16 листопада 2017 14:23

Депутати Верховної Ради побачать претендента на "Оскар"

Депутати Верховної Ради побачать претендента на "Оскар"
Афіша кінострічки "Війна химер". Фото: day.kyiv.ua

Сьогодні, о 14-й годині, в приміщенні Верховної Ради, у перерві між засіданнями відбудеться показ фільму "Війна химер" Марії і Анастасії Старожицьких.

Про це повідомила Марія Старожицька у Facebook.

"Парламентарі, плануйте перегляд, фільм сам йде до вас, бо ви мусите побачити його вчасно. Саме звідси, з сусідньої ложі преси, я дивилася на вас, шановні народні обранці, ще до того, як у сесійну залу занесли прапор незалежної України, і тоді, і після, і всі вісім скликань - запитувала, вислуховувала, знімала, співчувала, глузувала, сварилася, допомагала, радила...

Тепер і ви, хоч вже у більшості нові, незнайомі, можете побачити те, чим я жила останні три роки", - пише режисерка кінострічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили виставку, присвячену подіям у Донецькому аеропорту

У фільмі розповідається історія кохання бійця, з позивним "Лавр", і однієї з режисерок цього фільму, Анастасії Старожицької. Події на екрані відбуваються в Іловайську 2014-го року.

"Ця стрічка про кохання, смерть та війну є водночас гранично відвертою розповіддю її творців і документом щодо подій в Іловайську, про які сьогодні конче потрібно розповідати в Україні і світі", - відмічає Марія Старожицька.

Фільм був учасником міжнародних конкурсів DOCUDAYS UA, ОМКФ та одним з восьми українських претендентів на кінопремію "Оскар" -2018.

Раніше інший український документальний фільм, про збитих російськими окупантами льотчиків, отримав першу нагороду Варшавського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Верховної Ради побачать претендента на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути