Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 17:39

Понад 600 тис. пенсіонерів не отримують пенсії на окупованих територіях - ООН

Понад 600 тис. пенсіонерів не отримують пенсії на окупованих територіях - ООН
заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір розповів, що Міністерство не підтримає законопроект, який передбачає виплату пенсій громадянам на непідконтрольній території Фото: Погляд

Понад 600 тисяч пенсіонерів на окупованих Донбасі та Луганщині не отримують пенсії на сьогоднішній день. Ці дані озвучили заступник представника Управління Верховного комісара ООН з питань біженців Ноель Калхун та глава Моніторингової місії Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Україні Фіона Фрайзер.

Під час круглого столу в Києві представниці ООН виступили за те, щоб виплати були відновлені. Про це повідомляють "Новини Донбасу".

Представниця ООН Фрайзер заявила, що підтримує законопроект №6692, який пропонує відкріпити статус внутрішньо переміщеного особи від права на отримання пенсії.

"Є необхідність змінити в цілому підхід до цієї процедури", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки Захарченка отримують українську пенсію

Крім того, заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в коментарі виданню розповів, що Міністерство не підтримає законопроект, який передбачає виплату пенсій громадянам на непідконтрольній території.

За його словами, в законопроекті не виписано механізм того, як будуть виплачувати пенсії таким громадянам. У той же час зазначається, що він припускає можливість прописати такий механізм.

"Республіканський банк" ДНР обкрадає пенсіонерів. А ще в ньому величезні черги й неввічливий персонал.

Зараз ви читаєте новину «Понад 600 тис. пенсіонерів не отримують пенсії на окупованих територіях - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути