середа, 25 вересня 2019 13:08

"Азов" відзвітував за 8 місяців боїв на Світлодарській дузі

"Азов" відзвітував за 8 місяців боїв на Світлодарській дузі
Полк НГУ "Азов" повернувся з передової / фото: Азов

Офіцери спеціального загону національної гвардії "Азов" відвітували про 8 місяців своєї роботи на "нулі" в районі Світлодарської дуги.

"Азовці" були прикріплені до 30 механізованої бригади ім князя Острозького.

"В ході роботи на передовій ми досягли певних успіхів. На 3 напрямках одночасно нашими військами була просунута лінія вперед. Ми своєю батальйонно-тактичною групою диктували умови противнику і вводили його в патове становище. Противник був вимушений тікати, відступати, відводити свої війська на інші рубежі, безперервно зазнавати втрат", - каже командир полку "Регіс" .

За час перебування підрозділу на передовій, ворог втратив:

• 30 бойовиків убитими,

• 42 пораненими, не рахуючи контужених.

• 6 бойових машин піхоти та щонайменше 10 одиниць вантажної та легкової техніки.

• 2 БМП.

"Азов" провів успішну ротацію та повернувся в пункт постійної дислокації.

Втрати

Бійці підрозділу, які поклали свої життя в боях на Світлодарській дузі – це друг Дмитро "Круглий" Пругло, 28 років, Максим "Максон" Олексюк, 23 роки, Роман "Біч" Романенко і Едуард "Шах" Шахов, 26 років.

Найвідоміші операції

"Вперше за всю історію проведення операції було зафіксовано документально в бойовому стані радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби "Зоопарк-1", що вчергове підтверджує присутність військ Російської Федерації на сході України. Силами "Азову" станцію було виведено зі строю. Також було збито два російських БПЛА типу "Елерон", – розповів "Редіс".

Збитий БПЛА "Елерон"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азовці" вполювали цінного свідка на передовій

Радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби "Зоопарк-1"

5 травня 2019 року свій перший п'ятирічний ювілей відзначив добровольчий полк "Азов" — лінійний підрозділ спеціального призначення у складі військової частини №3057 Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, який в далекому 2014 році встав на захист України від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Азов" відзвітував за 8 місяців боїв на Світлодарській дузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути