Ексклюзиви
четвер, 22 червня 2017 11:49

13-річна Наталка з Донбасу їде в Словенію на протезування
4

Волонтери фонду "Стрічка надії" просять усіх небайдужих допомогти 13-річній Наталці Лафазан, яка через обстріл її будинку на Донбасі, позбулася частини ноги. В тому обстрілі загинула її мама. Батько дівчинки робить все для реабілітації дочки.

Про це повідомила волонтерка фонду "Стрічка надії" Оксана Лазебник, пише "Цензор.НЕТ".

"Історія цієї дівчинки більш ніж трагічна. В серпні 2015-го вона з мамою потрапили під обстріл в їх рідній Сартані під Маріуполем. Не встигли добігти до бомбосховища кілька метрів. Унаслідок обстрілу дівчинці лікарі ампутували частину ніжки, а її мама померла в лікарні за два дні.

Наталочка боєць, їй всього 13 років, але вона стійко справляється з новими життєвими обставинами і переважно за рахунок максимальної підтримки її єдиної найріднішої людини - тата. Тато Наталочки - мегамолодець і викликає тільки захоплення! Саша дуже скромний і ніколи не просить допомоги, якщо сам може впоратися. Він ідеальний у всьому, дуже акуратний (у будинку все в ідеальному порядку, прибрано, випрано, напрасовано), турботливий. Всі ці два роки він наймає для дочки психологів і викладачів, які займаються з Наташею індивідуально вдома, бо в одній зі шкіл, куди ходила Наташа, її не прийняли ровесники і поводилися з нею неправильно", - сказала волонтерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Краматорську затримали снайперку ДНР

На початку липня 2017-го Наташі та її батькові випадає поїздка в Словенію на третє протезування в клініці. Як запевняє Лазебник, уряд Словенії та народні депутати постійно і мовчки допомагають цій родині. Завдяки їхній допомозі протезування за спеціальною програмою буде безкоштовне. Родині зараз дуже потрібна матеріальна підтримка. Для особистих контактів із родиною та подробиць Оксана Лазебник просить звертатися до неї за телефоном: 063 157 49 31.

Картка для збору коштів: Приватбанк 5167 9856 9067 8594, на ім'я Лафазан Олександр (тато Наташі).

Терористи обстріляли Авдіївку у Донецькій області. Загинули 3 жінки та чоловік.

Зараз ви читаєте новину «13-річна Наталка з Донбасу їде в Словенію на протезування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути