Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2018 00:16

"За шпаргалку можуть заборонити вчитися 5 років" - українка про освіту в США

"За шпаргалку можуть заборонити вчитися 5 років" -  українка про освіту в США
Українка Юлія (на фото) навчається в York University Фото: hochu.ua

Для канадських студентів популярне місце проведення часу це бібліотека. Так економлять на підручниках. У класах використовують тільки нові підручники. Максимум 3-річної давності. Коштують такі близько в $600 в семестр.

Про це розповідає українка Юлія, яка навчається в York University на програмі Human Resources Management, передає hochu.ua.

Пропонуємо дізнатися три особливості навчання в США, які вразили українку.

На одній програмі можна навчатися 10 років

"Студенти самі складають собі розклад. На чотирирічної програми студент повинен набрати 120 кредитів. Профільні предмети рівні 3 кредитами кожен, і тривають вони 1 семестр. Є загальні предмети, які обов'язково потрібно пройти. Вони зазвичай тривають 2 семестру і коштують 6 або 9 кредитів, в залежності від кількості матеріалу. У нашому розкладі київського університету було 11 предметів на семестр. І ми, по незнанню, мало не взяли стільки ж в канадському університеті.

Для того, щоб бути full-time студентом треба брати мінімум 4 – максимум 6 предметів. А так, якщо ви резидент Канади, то можете брати хоч 1 предмет в семестр, а все інше час працювати. Таким чином, вчитися тут можна хоч 10 років на одній програмі, роблячи 1-3 курси в семестр".

За списування суворо карають

"Списувати забороняють скрізь. Але, якщо в наших навчальних закладах це формально, то тут – на практиці. У разі, якщо когось зловлять за списуванням, робота анулюється. В найтяжчих випадках справу доводять до адміністрації університету, піднімається питання про відрахування із занесенням в особову справу і забороною на вступ до коледжів та університетів Північної Америки і Європи на найближчі 5 років".

Справедливе оцінювання

"На початку семестру викладач надсилає на пошту документ з інформацією про предмет: про що буде предмет, в який день ми будемо проходити ту чи іншу голову, будуть у цей день групові завдання, які потрібно виконати в класі. А також із чого складається фінальна оцінка по цьому предмету. Наприклад, 5% - відвідування, 15% - групова презентація, 35% - іспит у середині семестру, 45% - фінальний екзамен або 15% - відвідування і активна участь у дискусії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка подала позов на $5 млн за зґвалтування на зйомках

Якщо їхати у Китай, на квиток та на перший місяць поживання потрібно мати близько $1 тис. Про це у своєму блозі пише Максим Загоруйко, який сім місяців навчається у китайському місті Ухан. Ще близько 500 доларів варто взяти на непередбачені витрати. На початку місяця у хлопця було $580, під кінець залишилося $45.

Зараз ви читаєте новину «"За шпаргалку можуть заборонити вчитися 5 років" - українка про освіту в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути