Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2019 01:10

Українка розповіла, як стала лікарем у Лондоні

Українка розповіла, як стала лікарем у Лондоні
27-річна Ярина Лінинська працює лікарем у Лондоні. Фото: надане Яриною Лінинською.

Для того аби отримати роботу лікаря у Великобританії потрібно здати іспит із англійської, та іспит на профпридатність.

"Англійську склала успішно і до переїзду. А до наступного іспиту готувалась 4 місяці. Проходила курси, пригадувала теорію та практику, вчила особливості роботи їх системи охорони здоров'я. Для отримання ліцензії лікаря необхідні рекомендації. Мені дали їх лікарі із українських медичних закладів, де до того проходила інтернатуру, а потім і працювала. Мала і кілька стажувань, аби резюме було добре. Навчання та іспити мені обійшлись у 600 тисяч гривень" - розповідає 27-річна Ярина Лінинська. Із вересня 2018 -го живе у Лондоні.

Щоб знайти роботу дівчина подала 500 заявок.

"Із них мене запросили на 5 співбесід. Загалом отримала 4 пропозиції роботи. Обирала ту, яка мені найбільше підходить. Зараз я - молодший лікар. Роблю усе те ж, що й старший лікар, але не несу адміністративної відповідальності, не читаю лекції студентам-медикам і ще не обрала спеціалізації".

Робота лікарів в Великій Британії відрізняється від роботи в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший пішов з молотка за лічені хвилини - українка продає ангелів по всьому світу

"Перш за все — працювати і вчитись треба справді багато. На місці в лікарні для працівників є безліч наукових робіт, тренінгів, даних, та протоколів до яких усі мають доступ і можуть ними користуватись. Є чимало додатків на телефон, які полегшують роботу та убезпечують від тяганини із папірцями. За ними можна відстежувати стан пацієнта, його аналізи тощо. Уся історія хвороби ведеться на електронних носіях. У лікарні є усе необхідне обладнання тому й пацієнтів не потрібно транспортувати далеко. Зокрема, й умови праці добрі— є їдальня, місце для відпочинку. А лікарі мають знижки у магазинах, закладах харчування, спортзалах".

Середня зарплата у молодшого лікаря 60-76 тис гривень. Її ледь вистачає на проживання, розповідає Ярина. Але, якщо ти ростеш у кар'єрі — росте й твоя зарплата і статус у суспільстві.

Ярина Лінинська також веде блог у інстаграмі про роботу та життя у Лондоні. Дає корисні поради щодо правильного харчування та здорового способу життя.

Юлія Синиця спонтанно та несподівано для себе переїхала до баварського Мюнхена на навчання. До цього навчалася в Інституті журналістики КНУ, працювала, але вирішила спробувати щось нове – й ось вона вже студентка Українського Вільного Університету і пізнає баварські реалії.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як стала лікарем у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути