четвер, 13 грудня 2018 00:15

Поки папірець цілий — ви "одружені": емігрантка розповіла про заміжжя в Єгипті

Поки папірець цілий — ви "одружені": емігрантка розповіла про заміжжя в Єгипті
У Єгипті неодруженим людям заборонено жити разом Фото: komr.gov.ua

Процес одруження у Єгипті розпочинається із шлюбного контракту, який має назву ОРФІ. Це папірець, який при свідках оформляють у адвоката.

Про це розповідає українка із Волині, яка вийшла заміж за єгиптянина та взяла мусульманське ім'я Меріам, пише articles.

"В Єгипті неодруженим людям заборонено жити разом. Інакше хлопцю загрожує поліція, - розповідає Меріам. - Особливість цього ОРФІ в тому, що поки папірець цілий — ви "одружені". А якщо його порвати — шлюбу як і не було. Без ОРФІ вас не поселять в один номер у готелі, не здадуть житло в оренду. Таких контрактів у чоловіка може бути десяток із різними жінками, які і не підозрюють про це. Але цей папірець необхідний, якщо ви обоє надалі плануєте одружитись офіційно. Завдяки його підписанню ви маєте право відкрити візу нареченої на 6 місяців. І вже протягом цього періоду пара оформляє офіційний шлюб із подальшою легалізацією для України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей водять до сауни - українка розповіла про німецькі дитсадки

За словами дівчини, в родині чітко розподіляються ролі — чоловік однозначно голова, а жінка — берегиня сімейного затишку.

"Є навіть школи, де дівчата і хлопці навчаються окремо. Не прийнято цілуватися та обійматися привселюдно на вулиці. І, звісно, традиція одружуватись незайманими, як дівчатам, так і хлопцям, існує і донині. Одружуються чоловіки, зазвичай, після 25-30 років. За традицією, наречений має не тільки подарувати майбутній дружині коштовні золоті прикраси до весілля, а й забезпечити родину власним житлом. У свою чергу, сім'я дівчини із самого її народження збирає придане, щоб одразу можна було облаштувати будинок".

Для єгиптянина гордість, якщо він забезпечує свою родину і його дружина не змушена йти працювати.

"Звісно, жінка може займатися тим, чим хоче. Але увага родині і чоловіку має бути на першому місці. Більшість єгиптян не вживають алкоголь. За весь період мого перебування в Єгипті, ніколи не бачила п'яного серед місцевих. Є такі, що п'ють, але вони не роблять цього на очах у чужих людей. Зазвичай в тісних компаніях і вдома. Єгиптяни дуже ревниві. Жінкам, які виходять за них заміж, варто забути про посмішки і флірт з іншими чоловіками. І ніколи, нізащо, за жодних обставин не можна підвищувати голос на чоловіка при людях. Для єгиптянина це вища міра неповаги від дружини. Гірше цього, мабуть, тільки зрада".

Відправляючись на відпочинок, останнє, чого ви хочете - потрапити за ґрати через порушення закону, про існування якого ви й не здогадувались. Аби уникнути порушення правил, які не завжди здаються очевидними, варто дізнатися про незвичайні заборони, через які можна потрапити в халепу за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Поки папірець цілий — ви "одружені": емігрантка розповіла про заміжжя в Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути