середа, 25 липня 2018 04:15

Орендодавці хитрістю виселяють квартирантів - українка розповіла про житло в Німеччині

Орендодавці хитрістю виселяють квартирантів -  українка розповіла про житло в Німеччині
Щоб зняти квартиру у Німеччині, обов'язково повинна бути офіційна робота. Фото: svitua

В Німеччині поруч із новими будівлями чимало добре знайомих українцям хрущовок. Вони досить популярні серед місцевих жителів через високий попит на оренду житла.

Про це розповідає українка Ліна із Чернівців. Разом зі своїм чоловіком три роки живе і працює в Німеччині, йдеться в сюжеті ictv.

"Старіші німецькі будівлі будівлі дуже знайомі нам по стилю. Це повязано із періодом, коли країна була під впливом Радянського Союзу. Вулиця, на якій мешкаю, раніше називалася алеєю Сталіна, - розповідає Ліна. - Німці не купують житло через перспективу постійно жити на одному місці і високу вартість. Нікого не цікавить кредит, який доведеться виплачувати 40 років. Тому тут велика конкуренція на оренду. Це дуже заважає знайти житло приїжджим. Люди місяцями можуть шукати кімнату чи квартиру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Соціальна активність важливіша за оцінки" - 13 висновків українки про навчання в США

За словами дівчини, щоб зняти квартиру, обов'язково повинна бути офіційна робота. З іншого боку, щоб влаштуватися на роботу – потрібна офіційна прописка.

"Своє житлове питання вирішували через знайомих. Вони радили, де можна зняти житло чи кімнату. В іншому випадко потрібно було звертатися до ріелтора, що дуже дорого. Плюс тому, що орендарям дуже вигідно залишатися у тій квартирі, яку зняли напочатку. Ціна оренди практично не змінюється. Агенції, які здають квартири, не мають права значно підвищувати вартість".

Підвищити плату орендодавці можуть у випадку, якщо зроблять для квартирантів щось корисне.

"Часто орендодавці хитрістю виселяють квартирантів. Навмисно роблять невеличкі покращення в будівлі. Скажімо, відновлюють фасад чи ставлять нову сантехніку. Це дозволяє на легальній основі підняти ціну на оренду житла і таким чином змусити орендарів виселитися в пошуках дешевшої орендної плати. Завдяки цьому компанії, які володіють квартирами, зможуть їх здавати новим орендарям за захмарні кошти".

В Йорданії будують невисоки триповерхові будинки. Кількість кварти на поверсі варіюється залежно від соціальної приналежності району. Чим менше квартир у будинку, тим престижніше.

Там, де живуть люди із середнім рівнем достатку, максимум - три квартири на поверх. Найчастіше одна або дві. Про це розповідає Катерина Колесникова із Запоріжжя, яка 10 років живе у Аммані. Вийшла заміж за місцевого чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Орендодавці хитрістю виселяють квартирантів - українка розповіла про житло в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути