Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2018 19:05

"Можемо отримати заклики до скасування безвізу" - експерт про небезпеку нової хвилі еміграції

"Можемо отримати заклики до скасування безвізу" - експерт про небезпеку нової хвилі еміграції
Українці, які просять політичного притулку за кордоном, сприяють недругам України у Європі, вважає політолог Михайло Басараб. Фото: gazeta.ua

В останні роки утворилася хвиля нових українських емігрантів, які їдуть в Іспанію з метою отримати політичний притулок. Це негативно впливає на імідж України у Європі. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua каже політолог Михайло Басараб.

"Певні кола в Україні вирішили робити на цьому бізнес. Відбувається реклама виїзду за кордон із набуттям статусу біженця. Такі фірми вводять в оману українців. Адже ймовірність отримання політичного притулку дорівнює нулю відсотків. Ще не було випадку, щоб хтось цього домігся. Такі люди стають додатковим тягарем для громади. Адже зазвичай їдуть цілими сім'ями і в розрахунку на допомогу не шукають наперед роботу, житло, садочки чи школи для дітей. Виникає цілий комплекс проблем, які лягають на плечі керівників об'єднань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких помилок варто уникати під час еміграції до Америки

Українці, які намагаються емігрувати таким чином, сприяють недругам України у Європі, вважає експерт.

"Кожне чергове прохання про притулок повинне чимось обґрунтовуватися. Люди розповідають про умисне переслідування, утиски тощо. Ця статистика працює проти України. Багато проросійських сил, діячів, агенцій в Іспанії використовують її, щоб наголосити, що у нас йде кривава громадянська війна, неспокій, голод, відбуваються репресії, людей переслідують. Якщо процес не сповільниться, згодом можемо отримати заклики до скасування безвізу під приводом, що у нас небезпечна та неспокійна країна".

За перші 8 місяців 2018 року найбільше нових заявок про надання притулку від українських громадян надійшло до Італії, Іспанії та Німеччини. Такі дані Статистичного інституту ЄС.

Найчастіше українці просили притулку в Італії. Так, у країні було зареєстровано 1515 нових заявок лише за перші 6 місяців 2018 року. До Іспанії протягом січня-серпня було подано 1205 нових заявок від українців, відтак країна отримує друге місце. Третє посідає Німеччина – там отримали 715 нових заявок за 8 місяців.

Зараз ви читаєте новину «"Можемо отримати заклики до скасування безвізу" - експерт про небезпеку нової хвилі еміграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути