середа, 04 квітня 2018 00:19

Корейці досі мені не рідні - українка розповіла, як переїхала в Сеул

  Україна Юлія Шмуляк зі своїми чоловіком і сином. Фото: з особистого архіву
Україна Юлія Шмуляк зі своїми чоловіком і сином. Фото: з особистого архіву

Українка Юлія Шмуляк після закінчення київського університету переїхала в Корею. За час перебування в країні вона зненавиділа корейців та навіть вийшла за одного заміж.

"На другому курсі університету перейшла на кафедру сходознавства. В кінці навчання виграла грант, отримала стипендію і поїхала на три роки в Сеул. За правилами програми потрібно було вчити корейську мову. Після закінчення мовних курсів і складання іспиту не менше, ніж на третій рівень, можна було починати магістратуру. Після переїзду в Корею вже на магістратуру у мене була стипендія у 24 300 грн. Одногрупниками були китайці, з ними доводилося говорити ламаною корейською,- каже Юлія, пише woman.ua. Дозвіл на роботу студентам зі стипендією не дають, але якщо студент платить за навчання і проживання сам, то отримати дозволу на роботу цілком реально. Я працювала в студентській раді і це було легально, потім працювала в письмовому центрі репетитором, допомагала студентам писати роботи англійською мовою. Часто виникали різні "сірі" підробітки: зйомки в рекламах і в фільмах, переклади тощо - це допомагало якось виживати".

За словами дівчини, корейці для неї досі не рідні. Складається враження, що вони дуже меркантильні, затиснуті і потайливі, часто діють і говорять по шаблону. Чоловік Юлії теж кореєць. Виховує з ним сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В багатьох будинках відсутня кухня" - українка про незвичну культуру прийому їжі в Тайланді

В університет Китаю можна вступити без знання місцевої мови. Існує державна стипендіальна програма. Вона надає безкоштовне навчання, гуртожиток або доплату до стипендії для оренди житла та медичне страхування. Документи збирають менше місяця. Обійшлося майже в 1 тис. грн. Мова навчання - англійська або китайська. Якщо китайська нульова або на низькому рівні, можуть відправити на мовні курси.

Зараз ви читаєте новину «Корейці досі мені не рідні - українка розповіла, як переїхала в Сеул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути