понеділок, 20 листопада 2017 12:31

Електрику вмикають на кілька годин: українка розповіла про життя в Нігерії

Автор: http://dyvys.info
   Ірина Пілат вийшла заміж за жителя Нігерії Фемі.
Ірина Пілат вийшла заміж за жителя Нігерії Фемі.

Українка Ірина Пілат вийшла заміж за жителя Нігерії Фемі. Зараз мешкає на батьківщині чоловіка - нігерійському місті Лагос.

Про досвід на іншому континенті розповіла у своєму блогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За зміну вигляду двору чи будинку можуть викликати до суду

"Лагос – місто-мегаполіс, розташоване у Західній Нігерії на березі Атлантичного океану. Воно величезне. Населення Лагосу – більше 13 мільйонів. Воно поділене на райони, кожен радикально відрізняється один від одного. В районі Мушін ви побачите найстрашніші нетрі та сміття на вулицях, а в районі Лекі – шикарні особняки і висотки, крутіші від нью-йоркських. Ми живемо в районі Сурулере. Тут не дуже шикарно, але досить пристойно – невеличкі особняки, бізнес-центри, супермаркети, стадіони, банки тощо. А про тротуари для пішоходів – ні, не чули", - пише Ірина Пілат.

До машин підбігали голодні діти й просили їсти. Їхні матері, як сутенери, стояли неподалік

"Я зацінила класні дороги по всьому місту. Саме хотіла сказати, що супер, у вас дороги крутіші від українських у сотні разів. І в цей момент нам довелося проїхати через спеціальні ворота й заплатити за в'їзд у кращий район міста, а пізніше заплатити ще раз, щоб з нього виїхати. І поки ми стояли в заторі, до машин підбігали голодні діти й просили їсти. Їхні мами, як сутенери, стояли неподалік й контролювали, хто що заробив".

Автор: http://dyvys.info
   Ірина Пілат вийшла заміж за жителя Нігерії Фемі.
Ірина Пілат вийшла заміж за жителя Нігерії Фемі.

За словами Ірини, криміногенна індустрія процвітає. Будинки в основному оточені бетонними мурами і воротами на сім замків, плюс охорона.

"Ми мешкаємо у триповерховому будинку. Він розділений на дві частини: в одній житлові кімнати, в іншій – лікарня батьків чоловіка. Двору фактично нема. Є забетонований під'зд для машин, а там кілька стільців і вазонів. Мені дуже бракує простору і зелені. Вийти за ворота самій теоретично можна, але не бажано. Це досить небезпечно. Якщо дуже хочеться погуляти, то береш машину і їдеш кудись".

Електрику в країні вмикають лише кілька годин на день. Нігерія досі отримує електроенергію тільки з гідростанцій і її не вистачає на всю країну.

" В час, коли виключають світло, люди користуються спеціальними акумуляторами або генераторами, що дуже дорого. От цього мені ніяк не зрозуміти – як так, в ХХІ столітті є країна, де постійно вимикають світло".

У Домінікані всього 1 вихідний – неділя. У цей день усі відпочивають та розважаються. Найпікантніша розвага місцевих – криваві півнячі бої. Про це розповідає український журналіст і PR-менеджер Еліна Сергачова.

Зараз ви читаєте новину «Електрику вмикають на кілька годин: українка розповіла про життя в Нігерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути