Ексклюзиви
середа, 22 січня 2020 00:15

Бомбосховища та індивідуальні знижки за мову – українка про Ізраїль
5

У кожній сучасній квартирі Ізраїлю є бомбосховище
Фото: instagram.com
У кожній сучасній квартирі Ізраїлю є бомбосховище
У кожній сучасній квартирі Ізраїлю є бомбосховище
У кожній сучасній квартирі Ізраїлю є бомбосховище
У кожній сучасній квартирі Ізраїлю є бомбосховище

Катерина Шевченко переїхала до Ізраїльського міста Тель-Авів рік тому зі своїм хлопцем Артемом. Зараз дівчина працює у пекарні та не перестає дивуватися порядкам у цій країні.

"Перше, що мене здивувало це квартири. З житлом нам допомагала компанія хлопця. Нам зняли двокімнатне помешкання. Але коли ми зайшли, кімнат було три. Виявилось, одна з них бомбосховище. У справжній багатоповерхівці на рівні десятого поверху. Перше, чим примітні ці кімнати: малими вікнами. Там зовсім немає зв'язку, бо стіни оббиті металом, а на стіні висить спеціальний очищувач повітря. Такі кімнати роблять у всіх сучасних квартирах. Вважається, якщо її немає, то будинок непридатний до життя. Іноді такі кімнати роблять на будинок. Але то переважно у старих будівлях", - розповідає Катерина Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В дитсадок носять їжу з собою: українка про життя в Дубаї

За оренду квартири сплачує компанія, в якій працює чоловік. Якби довелося платити самим, то таке помешкання коштувало б $2 тисячі.

"Ізраїльтяни використовують бомбосховища як спальні. Ремонти тут дуже прості. На підлозі – плитка, на вікнах спеціальні дерев'яні жалюзі, які кріпляться ззовні на будинку. Меблів мінімальна кількість, щоб не збирали пил", - пояснює дівчина.

Хоча дівчина дуже добре спілкується англійською, але зауважує, що потрібно вчити іврит.

"Ті хто має не дуже гарну освіту, англійської не знають. Курси тут дорогі, тому мову вчила у спеціальній програмі в телефоні. Тепер можу зайти в магазин і отримати знижку. Не тому, що я говорю, а тому, що місцеві сприймають за "свою". Іноді ціна разюче відрізняється. Наприклад, вчора купувала енергетик в арабському магазині, три пляшки продали за 70 гривень. В той же вечір наша подружка там же брала цей товар, він обійшовся їй вдвічі дорожче. Іноді місцеві так і кажуть, що роблять знижку, за те, що вивчив мову", - додає Катя.

В Ізраїлі немає державної пенсії, є мінімальна допомога. Приватні підприємці зобов'язані самі формувати свою пенсію. Раніше такі відрахування були добровільними. Зараз є закон, який зобов'язує бізнесменів робити це в обов'язковому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Бомбосховища та індивідуальні знижки за мову – українка про Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути