четвер, 07 жовтня 2010 06:40

7 жовтня

1253 - у місті Дорогичинi (зараз східна Польща) відбулася коронація галицько-волинського князя Данила Романовича на "короля Русі". Корону надіслав Папа Римський Інокентій IV. Нібито згодом її переробили на митру перемиських єпископів. Зникла під час Другої світової війни. Де сьогодні корона короля Данила - невідомо. Нещодавно виготовили її копію. Вона зберігається в експозиції Золочівського замку на Львівщині.  

1913 - уперше в світі на заводі Генрі Форда в американському Детройті весь виробничий процес складання автомобілів почали здійснювати за новою технологічною схемою - на конвеєрі. Машина марки "Модель T" - найвідоміша фордівська автівка - була готова не за 12 год., а за 6. Протягом року конвеєрний процес іще вдосконалили. Після того час виготовлення "Моделі T" скоротився до 93 хв.

 

1977 - у Радянському Союзі прийняли нову конституцію. У ній записали про остаточну перемогу розвиненого соціалізму в СРСР. У народі конституція дістала назву "брежнєвська".

 

2001 - о 19.27 за київським часом американські збройні сили розпочали операцію "Відплата" зі знищення військової інфраструктури Афганістану і завдали ракетно-бомбового удару по стратегічних позиціях талібів. Воєнні дії були відповіддю на здійснені 11 вересня теракти й відмову руху Талібан видати американцям Усаму Бін Ладена. Його звинувачували в організації й виконанні терористичних актів. Протягом найближчих 2 год. на підтримку США виступили керівники Великої Британії, Німеччини та Росії.

Зараз ви читаєте новину «7 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути