Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 07:08

6 травня в історії

1856 — народився Зиґмунд Фройд — австрійський психолог і психіатр, основоположник психоаналізу. Батько вченого Якоб походив із Тисмениці (сучасна Івано-Франківщина). Там народилися два старші брати Зиґмунда. Мати вченого Амалія Натансон з"явилася на світ у Бродах Львівської області, виросла в Одесі.


1910 — помер український письменник, історик і громадський діяч Борис Грінченко. Народився 1863-го на хуторі Вільховий Яр (нині — Сумщина). Після закінчення реального училища в Харкові вчителював на Слобожанщині і Катеринославщині. У 1906–1909 роках очолював київську організацію "Просвіта". Автор етнографічних, мовознавчих, літературознавчих та педагогічних праць, історичних нарисів, перших підручників з української мови й літератури. Уклав чотиритомний "Словарь української мови".


1937 — під час приземлення в американському місті Лейкхерст, штат Нью-Джерсі, зайнявся і за 36 сек. згорів ущент дирижабль "Ґінденбурґ". Загинули всі 36 пасажирів і екіпаж. Дирижабль мав майже 250 м завдовжки і був найбільшим у світі. "Ґінденбурґ" здійснював свій перший трансконтинентальний політ — 4 травня стартував із Франкфурта в Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «6 травня в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути