Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2009 19:07

31 липня

1944 — на 45-му році життя загинув французький письменник і льотчик Антуан де Сент-Екзюпері, автор "Маленького принца". Він вилетів у розвідку з авіабази на острові Корсика в бік іще окупованого німцями Ліона. Невдовзі зв"язок із літаком зник. Про обставини загибелі письменника довгий час було мало що відомо. 1998-го в морі неподалік Марселя один рибалка знайшов браслет із написами: "Antoine", "Consuelo" — так звали дружину льотчика, та "c/o Reynal & Hitchcock, 386, 4th Ave. NYC USA" — адреса видавництва, в якому виходили книжки Сент-Екзюпері. А 2003-го з морського дня підняли уламки літака, в якому Антуан де Сент-Екзюпері вирушив в останній рейс.


1955 — ЦК КПРС і Рада міністрів СРСР ухвалили постанову "Про розвиток житлового будівництва в СРСР." Після цього розпочалося масове будівництво "хрущьовок" — переважно 5-поверхових панельних і цегляних будинків за типовими, архітектурно невибагливими проектами. Їхнє будівництво припинили 1985-го.


1994 — в італійському місті Сестрієре український легкоатлет Сергій Бубка встановив світовий рекорд у стрибках із жердиною — 6,14 м. Він досі не побитий.

Зараз ви читаєте новину «31 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути