Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2008 17:05

25 грудня

1223 — в італійському місті Греччіо на свято Різдва італійський монах Франциск Ассизький (1181–1182) уперше влаштував вертеп — інсценізацію історії про народження Ісуса Христа. Відтоді цей звичай укоренився у всій християнській церкві й триває досі.


1855 — у канадському місті Кінґстон відбулася гра в хокей між командами британських солдатів, розташованих у містах Галіфакс і Кінґстон. Ця гра вважається першою зафіксованою грою в хокей на льоду.


1951 — у Києві в Інституті електротехніки Академії наук УРСР ввели в експлуатацію першу в континентальній Європі електронно-обчислювальну машину (ЕОМ). Інститут став ініціатором розгортання в країні робіт із використання ЕОМ для дослідження режимів складних енергосистем.


1989 — у місті Тирговіште надзвичайний військовий трибунал виніс смертний вирок президенту Румунії Ніколае Чаушеску і його дружині Єлені. Їх було звинувачено в особливо тяжких злочинах проти народу: смерті 60 тис. осіб, зловживанні владою і переведенні на особисті рахунки в банках Європи $2 млрд. Вирок був виконаний негайно.


1991 — о 19.00 по Центральному телебаченню СРСР востаннє виступив президент Радянського Союзу Михайло Горбачов і повідомив: "У силу обставин, що склалися з утворенням Співдружності Незалежних Держав, я припиняю свою діяльність на посту президента СРСР".

Зараз ви читаєте новину «25 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути