понеділок, 30 серпня 2010 09:07

Янукович полетить до Німеччини у тісному літаку Ющенка

Янукович полетить до Німеччини у тісному літаку Ющенка

Президент України Віктор Янукович відправиться до Німеччини з офіційним візитом аеробусом А-319-115XCJ Державного авіапідприємства "Україна".

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю джерело в Державному управлінні справами, раніше до вильоту планувався літак ІЛ-62.

"Оскільки не встигли усунути всі несправності ІЛ-62, що не може забезпечити безпеку перельоту, то частина делегації, яка супроводжуватиме президента України під час офіційного візиту, а також акредитовані журналісти вилетять до Берліна завчасно іншим літаком", - повідомив співбесідник агентства.

При цьому представник Держуправління справами підкреслив, що до вильоту готується другий літак, оскільки вже не залишилося часу на купівлю квитків на рейсовий літак.

У новому аеробусі А-319-115XCJ близько 40 місць, що недостатньо для розміщення офіційної делегації.

Раніше в Адміністрації президента називали новий аеробус А-319-115XCJ малоефективним через невелику кількість місць, що незручно для планування офіційних і державних візитів.

Новий лайнер був замовлений і сплачений при президентові Вікторі Ющенку.

У лайнері А-319-115XCJ є робочий кабінет, зал засідань, зона відпочинку, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу. "Борт N1" призначений для перельотів вищого керівництва країни.

Окрім аеробуса, парк авіакомпанії "Україна" налічує застарілі ІЛ-62М, Ту-134 радянського виробництва, а також АН-74 вітчизняного АНТК "Антонов". Екіпажі, які літатимуть на новому аеробусі, навчалися в Тулузі (Франція).

В понеділок під час офіційного візиту до Німеччини заплановані зустрічі Януковича з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, федеральним президентом Німеччини Крістіаном Вульфом, віце-канцлером, міністром закордонних справ Гідо Вестервелле, покладення квітів до меморіального комплекту "Нова варта", а також зустріч з представниками політичних і ділових кругів, німецькими ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Янукович полетить до Німеччини у тісному літаку Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути