Ексклюзиви
пʼятниця, 16 липня 2010 00:39

Ярослав Бих грає на піаніно паралізованою рукою

Чернігівець 14-річний Ярослав Бих грає на піаніно з паралізованою рукою. У квітні йому вручили премію "Гордість країни-2009".

Ярослав на нагородження у столичний театр ім. Івана Франка прийшов з матір"ю Оксаною, 32 роки. У хлопця права рука помітно коротша за ліву.

— Я ледь не померла під час пологів. Ярославчик народився семимісячним. Його акушери витягали з мене за ніжки, тому пошкодили обидві руки. Ліве передпліччя дитині зламали, а у правиці затиснули нерв. Рука залишилася паралізованою. Дитина місяць лежала в реанімації пологового будинку, наступні два — у відділенні патології новонароджених.

Доглядати сина Оксані допомагає мати.

— Чоловік покинув нас. Якось прийшов переконувати Ярика змінити прізвище. Сина я записала на свою фамілію. Він йому відповів: "Бих звучить як Бах! Мінять фамілію не буду".

Хлопець почав грати на піаніно з 5 років.

Його акушери витягали з мене за ніжки

— Йому подарували іграшковий синтезатор. Грався, а потім почав на ньому підбирати мелодії. Тоді вперше заворушив правою ручкою. Пішли записуватися в музичну школу. Вчителі відмовлялися брати сина в учні, коли бачили, як він неприродньо вивертає руку. Наймолодша вчителька погодилася з ним займатися. Тепер щотижня їздить із ним на конкурси. Син змагається зі здоровими дітьми і займає перші місця.

На сцену театру ім. Франка виносять рояль. Ярослав акомпанує співачці Джамалі. Щоб дотягнутися до клавіш, виставляє вперед праве плече.

— Коли син грає складний музичним твір, то покривається потом. Права рука стає гарячою. Ярик мріє вчитися в Київській консерваторії. У багатьох клініках нам пропонують зробити операцію, але лікарі не дають жодних гарантій. Під час операції вони можуть зачепити сусідні нерви. Рука може відмовити назавжди.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Бих грає на піаніно паралізованою рукою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути