Ексклюзиви
середа, 23 січня 2019 11:28

Жінка обурена, що фільм про вбивство її сина номінували на "Оскар"

Жінка обурена, що фільм про вбивство її сина номінували на "Оскар"
Номінація фільму "Затримання" на Оскар обурила матір хлопчика, якого вбили. ФОТО: ВВС.

Мешканка Великобританії Деніз Фергюс обурена номінацією на Оскар фільму, який розповідає про вбивство її сина.

Фільм "Затримання" (Detainment) зняв ірландський режисер Вінсент Лемб. Він знятий на основі допиту 10-річних вбивць хлопчика, передає BBC.

30-хвилинна кінострічка потрапила в список номінантів на Оскар в категорії "Кращий ігровий короткометражний фільм".

"Не можу передати, яку огиду я відчуваю від того, що цей, так званий фільм, номінували на Оскар". - написала Фергюс в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату проведення Оскара-2019

Деніз Фергюс - мама Джеймса Балджера, якого у 1993 році вбили, коли йому було всього два роки. Слідство встановило, що злочин вчинили двоє 10-річних хлопчиків, які в той день прогулювали школу.

Відзначається, що автори фільму не отримували дозволу на зйомки від самої Фергюс. Більш того, під петицією з вимогою дискваліфікувати стрічку з номінації підписалися 90 тис осіб.

Цьогорічне вручення статуетки "Оскар" може минути без ведучого – вдруге історії кінопремії. Востаннє таке траплялося у 1989 році. Тоді церемонію розкритикували за нудьгу та відверто безглузді виступи зірок.

Зараз ви читаєте новину «Жінка обурена, що фільм про вбивство її сина номінували на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі