вівторок, 26 квітня 2011 18:37

Завтра в Москві поховають актора Михайла Козакова

Завтра в Москві поховають актора Михайла Козакова

Актор і режисер Михайло Козаков буде похований 27 квітня на Введенському кладовищі в Москві, повідомляє РИА Новости з посиланням на його сина Кирила. Тіло актора буде доставлено в Москву з Ізраїлю в ніч на 27 квітня; о 13:00 у Церкві святого Філіпа відбудеться відспівування, самі похорони призначені на 16:00.

Михайло Козаков помер 22 квітня в ізраїльській лікарні неподалік від Тель-Авіва. Причиною смерті актора, якому було 76 років, став рак легень.

Козаков дебютував на театральній сцені в 1954 році, приблизно в той же час він почав зніматися в кіно. Всесоюзну популярність йому принесла роль у фільмі "Людина-амфібія" (1961). Згодом він зіграв в таких фільмах, як "Лев Гурич Синичкін", "Покровські ворота", "Пан оформлювач" та багатьох інших.

У 1970-х роках Козаков почав режисерську кар'єру. Крім "Покровських воріт", він зняв фільми "Вечеря в чотири руки", "Безіменна зірка" та ряд інших.

Заслуги актора були відзначені численними преміями і державними нагородами. Козаков є лауреатом Державної премії РФ, дворазовим лауреатом премії ТЕФІ, а також нагороджений орденом Пошани і має звання Народного артиста Росії.

Зараз ви читаєте новину «Завтра в Москві поховають актора Михайла Козакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі