четвер, 01 листопада 2018 16:46

Заплатили 500 тис. грн: суд захистив права автора "Капітошки"

Заплатили 500 тис. грн: суд захистив права автора "Капітошки"
Виробники хлібобулочної продукціїї заплатили більш ніж півмільйона грн коменсації за використання образу Капітошки на упаковці тістечок. ФОТО: wikipedia.org

Творець персонажа Капітошка Наталя Гузєєва подала до суду на одеських виробників тістечок. Письменниця відсудила у них 500 тис. грн за порушення авторського права. Про це повідомили у прес-службі Київського районного суду Одеси.

"Суд розглянув заяву про стягнення компенсації за порушення авторського права на оригінальну назву літературного твору "Капітошка" і повністю задовольнив позовні вимоги. З відповідачів стягнули компенсацію більш як півмільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Підтвердили, що 1979-го позивач написала твір "Капітошка" та отримала авторські немайнові та виключні майнові права на нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська стрічка увійшла до рейтингу найкращих неангломовних фільмів

Суд встановив, що протягом січня-травня 2016-го відомі одеські виробники хлібобулочної продукції неправомірно використовували назву літературного твору. На етикетці їхніх тістечок було написано "Картошка-Капітошка з кокосовою стружкою" та "Картошка-Капітошка обсипана".

Раніше письменниця Наталія Гузєєва відсудила понад 150 тис. грн за використання образу з її мультфільму "Капітошка" у назвах дитячих надувних батутів.

Зараз ви читаєте новину «Заплатили 500 тис. грн: суд захистив права автора "Капітошки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі