Ексклюзиви
неділя, 25 жовтня 2020 13:16

За 226 гривень зробили костюм маніяка

25 жовтня 1978 року відбулась прем'єра горору "Геловін". Вважається класикою жахів, занесений до Національного реєстру фільмів США. Режисер - Джон Карпентер.

Маніяк-вбивця Майкл Маєрс втік з притулку для психічно хворих. Їде в рідне місто Гаддонфілд штату Іллінойс. Починає переслідувати компанію школярів. Місцевий психіатр хоче завадити Майклу вбити підлітків в ніч на Геловін, за сюжетом.

Автор: Pinterest
  Головну роль зіграла 20-річна Джеймі Лі Кертіс
Головну роль зіграла 20-річна Джеймі Лі Кертіс

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справа Василя Стуса" вийде аудіокнигою в начитці Ахтема Сеїтаблаєва

Фільм зняли за 20 днів. Музику до нього написали за 4. Мали бюджет $300 тисяч, який на той час вважався малим. Маску головного злодія придбали за $2. Це сучасні $8, що дорівнює 226 грн. Актори не мали костюмів, носили власний одяг. Іноді допомагали переставляти техніку та декорації. Знімали навесні, але свято Геловін святкують 31 жовтня. Тому розкидали по вулиці штучне опале листя. Його використовували повторно для кількох сцен.

За сюжетом, Майкл Маєрс німий. Не пояснює, для чого вбиває. Актор запитав про мотивацію злодія у режисера. Той відповів: "Просто вбивай та оглядай труп так, ніби це колекція метеликів у рамочці".

Автор: Bloody Disgusting
  Фрагмент з фільму "Геловін"
Фрагмент з фільму "Геловін"

"Геловін" 1978-го започаткував кінофраншизу. Про Маєрса зняли ще 11 фільмів. Мотив завжди однаковий. 31 жовтня він втікає з психіатричної лікарні та їде вбивати жителів міста Гаддонфілд, штат Іллінойс. Не вмирає від ударів та пострілів. Воскресає кожен рік.

"Ідея полягає в тому, що зло неможливо вбити, - казав режисер Джон Карпентер. - Геловін - це ніч, коли душі мертвих повертаються, щоб нашкодити живим. Тому ми придумали історію про найлихішого чоловіка, який коли-небудь жив".

"Геловін" став одним з найперших слешерів. Це піджанр фільмів жаху, де найчастіше жертвами стають учні старшої школи. Після "Геловіну" з'явилися такі горори, як "Кошмар на вулиці В'язів", " П'ятниця 13-го", "Крик".

Зараз ви читаєте новину «За 226 гривень зробили костюм маніяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі