Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2013 09:25

WikiLeaks називають історію, розказану в новому фільмі про Ассанжа, вигадкою

WikiLeaks називають історію, розказану в новому фільмі про Ассанжа, вигадкою
Бенедикт Камбербетч в ролі Ассанжа

Представники WikiLeaks виступили з критикою художнього фільму "П'ята влада" ("The Fifth Estate"), що розповідає про засновника сайту Джуліана Ассанжа. Критичну замітку опублікували безпосередньо на сайті.

З фільму нібито випливає, що ресурс WikiLeaks завдав шкоди двом тисячам інформантів, які працювали з урядом США. "Навіть уряд США стверджує, що WikiLeaks не нашкодив жодній людині", - заперечують представники сайту.

Крім того, в замітці картину називають "вигадкою, що лише прикидається фактом", і критикують за однобокий підхід. Посилаючись на слова актора Бенедикта Камбербетча, який зіграв Ассанжа, представники ресурсу пишуть, що творці картини спробували виставити засновника WikiLeaks "асоціальним мегаломаном". У замітці уточнюється, що в розпорядженні WikiLeaks є кілька варіантів сценарію "П'ятої влади" - в тому числі і пізня версія, отримана в 2013 році вже під час зйомок картини (один з варіантів сценарію також розмістили на сайті).

Серед глядачів, що побували на прем'єрному показі стрічки на кінофестивалі в Торонто 5 вересня, були присутні "друзі і прихильники" WikiLeaks. Саме тому уявлення співробітників ресурсу про "П'яту владу" є "вірними та актуальними".

Раніше з критикою сценарію "П'ятої влади" виступав і сам Ассанж. У січні 2013-го він заявляв, що знятий на основі такого сценарію фільм буде "суцільною брехнею" і "пропагандою".

Постановкою стрічки "П'ята влада" займався Білл Кондон, який раніше працював над фільмами "Боги і монстри", "Доктор Кінсі", "Дівчата мрії" і "Сутінки. Сага. Світанок". Разом з Камбербетчем в картині про Ассанжа знялися Даніель Брюль, Ентоні Макі, Девід Тьюліс, Алісія Вікандер, Стенлі Туччі і Лора Лінні.

Зараз ви читаєте новину «WikiLeaks називають історію, розказану в новому фільмі про Ассанжа, вигадкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі