Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2020 13:11

Вийшла найвідоміша історія про привидів

Вийшла найвідоміша історія про привидів
Привида Джейкоба Марлі у "Різдвяній історії" втілив Френк Фінлей. Раніше грав Адольфа Гітлера, Санчо Панса та Казанову. Фото: Pinterest

23 листопада 1984 року відбулась прем'єра американо-британської екранізації повісті "Різдвяна історія" Чарльза Діккенса.

Ебенізер Скрудж — заможний скнара. Не має друзів, відмовився від єдиного родича — племінника Фреда. Терпіти не може Різдво, тому не дає працівникам вихідний на свято. У Святвечір до Скруджа приходять духи та закликають змінити життя на краще, за сюжетом.

Зйомки проходили в місті Шрусбері графства Шропшир. Режисер - Клів Доннер. Він монтував "Скруджа" 1951-го, яка вважається найкращою екранізацією "Різдвяної історії". За романом Чарльза Діккенса, 1982 року також зняв "Олівера Твіста".

Скруджа втілив американець Джордж Кемпбелл Скотт. Став 1-м актором в історії, який відмовився від "Оскару". Мав отримати нагороду за воєнну драму "Паттон". У листі до кіноакадемії пояснив, що не вважає себе конкурентом для інших митців. Дослівно назвав "Оскар" м`ясним парадом, у якому не хоче брати участь.

"Різдвяна історія" виходила під гаслом "Новий погляд на найулюбленішу історію про привидів усіх часів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімуть мюзикл про створення Віагри

Зараз ви читаєте новину «Вийшла найвідоміша історія про привидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі