вівторок, 23 липня 2019 22:45

Війна почалася не тому, що тут не було книжок Кокотюхи - Сергій Жадан

Війна почалася не тому, що тут не було книжок Кокотюхи - Сергій Жадан
Письменник Сергій Жадан: У наших книгарнях стоять українські видання - вже успіх Фото: Тарас Подолян

Українці мають великий запит на культурне життя.

Говорить в інтерв'ю журналу "Країна" письменник Сергій Жадан.

"Наша країна далі формує книжковий ринок. Станом на 2013 рік його контролювала Росія. У наших книгарнях стоять українські видання - вже успіх. Щоб їх кількість росла, потрібно працювати. Книгорозповсюдження є справою великих міст. У містечках - ні книгарень, ні книжок. Місцева влада могла б виділяти кошти на це, запрошувати авторів. Будь-куди поїдь - збереться читацька аудиторія. Ми п'ять років їздимо на Донбас. Сотні людей приходять на вечори. Кілька тонн книжок розійшлися по бібліотеках. Сформувалися потужні культурні українські центри. Кажуть, аби їздили раніше - війни не було б. Дурниця, як на мене. Війна почалася не тому, що тут не було книжок Кокотюхи. А тому, що прийшли росіяни", - каже письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан розповів, чого від Зеленського чекають жителі Донбасу

"Культурне життя зосереджене у великих містах. А запит на нього є скрізь. Людям страшенно бракує спілкування. Те, що їх прагнення нереалізовані - провина нашої культурної політики", - підкреслює Жадан.

Повне інтерв'ю з Сергієм Жаданом читайте у журналі "Країна" від 18 червня.

Зараз ви читаєте новину «Війна почалася не тому, що тут не було книжок Кокотюхи - Сергій Жадан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі