Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 17:18

Визначені учасники Каннського фестивалю

З 16го по 27 травня у Каннах традиційно проходитиме головний кінофестиваль світу. Цього року знаменитий Каннський фестиваль відзначатиме 60 років. Щоб відзначити ювілей, упорядники кінофоруму запропонували провідним режисерам з 25 країн взяти участь у створенні фільму  під назвою "Кіно до кожного". Президент фестивалю Жіль Якоб говорить, що ідея цього фільму - зібрати усесвітньо відомих кіновиробників, які б представить їх країни і виразили їх розуміння кіно в одному спільному фільмі. Кожен з режисерів має створити коротку трихвилинну новелу. Жоден з учасників в проекті не знатиме наперед інші фрагменти фільму і навіть їх сценарії. Вперше фільм буде показаний на фестивалі 20 травня.

У групі відібраних кіновиробників - Канадський Давид Кроненберг, Мексиканський Алехандро Гонзалес Інаріту, японець Такеші Кітано, француз Клод Лелюш, Вім Вендерс з Німеччини, Кар Вай з Кореї, росіянин Андрій Кончаловський та багато інших живих класиків кіно. Українські режисери у списку відсутні.

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Визначені учасники Каннського фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі