Ексклюзиви
вівторок, 03 травня 2022 22:49

Вишиті вбрання та традиційні прикраси: фешн-фотограф показав образи українців кінця ХІХ ст.
9

Українські волонтери стали учасниками фотопроєкту "Вільні" про українську самобутність. На фото всі моделі позують у традиційному одязі кінця 19 – початку 20 століття - з різних регіонів України.

Про це повідомляє The Village Україна.

Зйомку провів український арт-фотограф Дмитро Комісаренко. Відомий тим, що співпрацює з зірками українського шоубізнесу та світовими брендами. Моделями стали шестеро українців, які зараз займаються волонтерством. Серед них – військовий медик і ветеран АТО Олександра Завальна та бандурист і учасник гурту ONUKA Євген Йовенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мисткиня померла після голодування в окупованій росіянами Бучі: поховали українську художницю-шістдесятницю Любов Панченко

Вони демонструють традиційний український одяг Рівненщини, Сумщини, Вінничини, Київщини, Полтавщини та Закарпаття кінця 19 – початку 20 століття.
"Мета проєкту - показати, який вигляд мали наші предки 100 років тому", - написали в публікації.

Автором колажів став – молодий художник Данієль Скрипник.

"Я дуже хочу показати, що емоційні стани, які ми відчуваємо зараз і те, як ми боремось, — це наша шана пращурам, яка і є силою нашої нації. Мені хотілось передати те, що згадуючи, дивлячись на те, як вони створювали нашу ідентичність — я відчуваю потужні емоції. Я відчуваю, що ми маємо транслювати той потужний дух і доповнювати його своєю силою та красою власної душі. Ми будемо творити мистецтво і я впевнений, що ми переможемо темряву", - наголосив митець.

Усі учасники працювали над проєктом безоплатно, а фотороботи були надані у відкритий доступ для загального користування. Його автори закликають усіх українців вірити у перемогу та обов'язково підтримувати ЗСУ.

Українські волонтери позували в традиційному одязі для фешн-проєкту
Фото: VillageUkraine
Українські волонтери позували в традиційному одязі для фешн-проєкту
Українські волонтери позували в традиційному одязі для фешн-проєкту
Бандурист і учасник гурту ONUKA Євген Йовенко позував в традиційному одязі для фешн-проєкту
Українські волонтери позували в традиційному одязі для фешн-проєкту

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал" зробив спільний проєкт з українським брендом спортивного одягу. Твори художників-авангардистів використали як принти для колекції капелюхів, сумок та інших аксесуарів. Частину коштів від продажу спрямують на потреби ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Вишиті вбрання та традиційні прикраси: фешн-фотограф показав образи українців кінця ХІХ ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі