пʼятниця, 04 квітня 2014 15:10

Відверту документалку про Небесну сотню можна подивитися онлайн

Відверту документалку про Небесну сотню можна подивитися онлайн

Український документальний фільм "Небесна сотня" доступний для перегляду онлайн. Це перший фільм з серії документальних фільмів про Євромайдан. Їх показуватимуть щотижня на телеканалі "1+1".

Учора, до дня сороковин за вбитими у боях на вулиці Інститутській, показали першу роботу режисера Юлії Гонтарук та Романа Любого. Про останні і найкривавіші дні протистояння розказували очевидці тих подій, учасники і родичі загиблих. 

"Досі невідомо, скільки людей входить до Небесної сотні, адже це не тільки ті, кого вбили в центрі Києва в кінці лютого, – розповідає редактор проекту Акім Галімов. – З початку Євромайдану багато людей пропали без вісті чи були замордовані у різних куточках України. Але термін Небесна сотня з'явився після найзапекліших боїв на Майдані Незалежності. І ми покажемо, як сталося так, що всього за три дні в центрі Києва було вбито майже 100 людей".

Режисерську роботу взяв на себе "Вавилон'13". "Українські кінематографісти, миттєво зреагувавши на події, які відбулися після нічного силового розгону мирної маніфестації 30 листопада, почали задокументовувати подальший хід громадянського протесту, – зазначають у "Вавилоні'13". - Ми згуртувалися для того, щоб і самим чіткіше зрозуміти й усвідомити, що відбувається навколо".

"Вавилон'13" - це творче об'єднання українських кінематографістів, котрі згуртувалися від першого дня Євромайдану. Вони перебували у найгарячіших точках, фільмували настрої людей, а також події, котрі лишалися поза кадром журналістів. Проект одразу став відомим в Інтернеті, а його відео часто ставали вірусними.

Наступними документалками будуть "Перша смерть" режисера Володимира Тихого про смерть Сергія Нігояна та "Коктейлі Грушевського" Олександра Стеколенка про радикалізацію протесту.

Зараз ви читаєте новину «Відверту документалку про Небесну сотню можна подивитися онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі