Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2017 15:18

"Важливе саме відчуття, що ми стали вільніші" - Жадан про безвіз

"Важливе саме відчуття, що ми стали вільніші" - Жадан про безвіз
"Важливе саме відчуття, що ми стали вільнішими" - Жадан про безвіз. Фото: platfor.ma

Письменник Сергій Жадан розповів навіщо українцям потрібен безвізовий режим. І що буде, коли Україна отримає його.

Про це він сказав styler.rbc.ua.

"Безвізовий режим з Євросоюзом потрібен українцям не стільки з практичного, як з ідеологічного погляду. Повинні мати можливість користуватися ним. Важливе саме відчуття, що ми стали вільніші, ніж до цього. Не обов'язково кудись їхати вже завтра. Євроінтеграція України - одна з ключових вимог Майдану. Українці за останні три роки тисячі разів розчарувалися у владі. Надання безвізу безперечно додасть позитиву. Головна пересторога експертів щодо надання безвізу Україні - що за кордон одразу поїдуть багато заробітчан. Цього не станеться. За п'ять років для більшості українців безвіз буде чимось дуже звичним. А не надзвичайною перевагою", - вважає Жадан.

"Статистика говорить, що 40 відсотків громадян ніколи не виїжджали за межі власної області. Це страшна, майже катастрофічна ситуація. Живемо стереотипами. Херсон для нас — це кавуни і все. Насправді там багато цікавого. Але чого саме — ніхто не знає", - говорить письменник Богдан Логвиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український безвіз: нардеп назвала велику помилку президента

6 квітня Європейський парламент розглядатиме питання запровадження безвізового режиму з Україною. Розгляд почали о 13 годині за київським часом. Про надання Україні безвізу на сесії доповідатиме депутат від Болгарії Марія Габріель. Представники ключових фракцій визнали, що Україна впоралась із домашнім завданням. Тож заслуговує на те, аби її громадяни вільно пересувалися Європою. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Зараз ви читаєте новину «"Важливе саме відчуття, що ми стали вільніші" - Жадан про безвіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі