Ексклюзиви
середа, 21 березня 2007 13:30

Ватикан схвалив "Євангеліє від Іуди", написане белетристом

В Італії та Великобританії 21 березня було опубліковано книгу під назвою "Євангеліє від Іуди", схвалену римським Папським біблейським інститутом. У ній, на подив багатьох віруючих, не міститься згадки про дива, створені Ісусом: ані перетворення води на вино, ані ходіння по водах, ані заспокоєння бурі в Галілейському морі. Автор "п"ятого Євангелія" - Бенджамін Іскаріот. За цим псевдонімом стоять дві люди - популярний британський белетрист лорд Джеффрі Арчер і падре Френсіс Молоні, один із радників по теології Папи Римського Бенедикта XVI.

Автори "Євангелія від Іуди" відмовилися від розповідей про дива, тому що вважають їх пізнішими вставками, зробленими в ранньохристиянську епоху. Проте воскресіння Христа в книзі жодним чином не заперечується. Також Молоні й Арчер визнають історію зради Іуди, але відмовляються від епізоду з тридцятьма срібними монетами. Оповідачем "Євангелія" Молоні й Арчер зробили сина Іуди, і в книзі немає епізоду самогубства зрадника. Нарешті, автори наполягають на тому, що Ісус був скоріше пророком, ніж Месією.

Лорд Арчер, автор декількох бестселерів, в 2001 році був засуджений до чотирьох років ув"язнення за клятвопорушення та брехню суду, а в 2003 році випущений достроково. Оглядач газети The Daily Telegraph, що поцікавився в Арчера, чи не намагається лорд, обіляючи ім"я Іуди, обілити себе самого, у відповідь почув рекомендацію "Go boil your head", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан схвалив "Євангеліє від Іуди", написане белетристом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі