пʼятниця, 17 листопада 2017 13:11

В пісні про війну звучить справжній бій

В пісні про війну звучить справжній бій
www.facebook.com/teatrpralnia/ Учасники кабаре-гурту "ЦеШо" у тизері виступу в клубі Atlas

3 грудня у київському клубі Atlas відбудеться концерт кабаре-гурту "ЦеШо". Виконають пісні власні на вірші та поезію Михайля Семенка, Артема Полежаки, Влада Троїцького, Жака Превера тощо.

"ЦеШо" створив Влад Троїцький. Почав працювати з молодими акторами, які називали себе Teatr—Pralnia. В травні 2017-го відбувся перший концерт групи в театрі "ДАХ". Влітку проект взяв участь у фестивалях Atlas Weekend, ГОГОЛЬFEST, "Золотий лев".

"У "ЦеШо" не буває нових або старих програм, - каже друг "ЦеШо" Богдан Яремчук, - В пісні "У мене болить" музиканти зачитують заголовки новин, стрічку у фейсбуці. Кожного разу це різні повідомлення. Всі події у світі впливають на текст. Композиція має інші слова, але зміст залишається один. Навіть картинка на екрані за спинами музикантів створюється в режимі реального часу.

"ЦеШо" — гостросоціальне кабаре. Наприклад, композиція "У мене болить" про стирання кордонів між інформацією у ЗМІ та фейсбуці. Люди зараз сприймають всі новини одним потоком. Рядок "У мене болить, що нічого не болить" про те, що зникла чутливість до важливого. У композиції "Війна" є крики людей, звуки літаків, військової техніки, метафори пострілів. У кожної людини виходить своя картинка війни у голові. Наче справді опиняєшся у бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брати Гадюкіни" презентують дві нові пісні

Музиканти "ЦеШо" в першу чергу актори, які проживають пісні. Завдання проекту — дати глядачу внутрішній процес. Кожен вийде з концерту з різними почуттями і намірами".

"ЦеШо" складається з 5 учасників: Марія Штирбулова грає на акордеоні , Марія Бернос - на віолончелі, Катерина Петрашова - на гармоніці, Надія Голубцова — на контрабасі, Ігор Мітальніков — ударник. Найстарішому учаснику — Ігорю, 26 років. Керівник — режисер Влад Троїцький, автор проектів Dakh Daughters і ДахаБраха.

Зараз ви читаєте новину «В пісні про війну звучить справжній бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі