четвер, 14 грудня 2017 13:20

У мелодрамі "Джон і Мері" коханці не знають імен один одного

У мелодрамі "Джон і Мері" коханці не знають імен один одного
Мелодрама "Джон і Мері" режисера Петра Йейтса. Фото: Вікіпедія

14 грудня 1969 року у світі відбулася прем'єра американського фільму "Джон і Мері" режисера Петра Йейтса. Мелодрама, поставлена за однойменною новелою Мервіна Джонса.Тоді кіноогляд 1969-1970 років залишили фільм без особливої уваги, зараз глядачі називають фільм однією з кращих мелодрам про стосунки.

Фільм "Джон і Мері" присвячений стосункам двох однойменних героїв. Після робочого тижня Джон зі своїм приятелем йде в бар, там знайомиться з Мері. Ніч пара проводить разом в мансарді, яку знімає Джон. Вранці, долаючи ніяковість малознайомих людей, коханці намагаються знайти спільні точки дотику. Пара проводить в квартирі Джона весь день, прагнучи пізнати один одного і зрозуміти, чому вони опинилися разом. Мері обходить житло нового знайомця, щоб краще зрозуміти його, а він вивчає вміст її сумочки. Вони намагаються дізнатися, з ким жив і спав кожен з них до цієї зустрічі. І тільки ввечері зустрівшись і повернувшись в ліжко, розуміють, що не знають навіть імен один одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Metallica викупили авторські права на фільм про мужнього солдата

Ролі зіграли Дастін Гоффман — Джон та Міа Ферроу — Мері. Премія BAFTA за найкращу чоловічу роль була вручена Дастіну Хоффману одночасно за два фільму 1969 року — "Джон і Мері" і "Опівнічний ковбой". Міа Ферроу була номінована на премію BAFTA за найкращу жіночу роль відразу за три фільму: "Джон і Мері", "Дитина Розмарі" і "Таємна церемонія", але нагороди не отримала. Кіноогляд 1969-1970 років залишив фільм без особливої уваги. Стаття авторитетного критика "Чикаго Сан-Таймс" Роджера Еберта зводиться до переказу сюжету і деякої моралізації на тему точного відображення у фільмі звичаїв молоді тих років. "Всі незаслужено забули цю маленьку перлину Пітера Йетса за чуттєвим і дотепним сценарієм Джона Мортімера. Режисура, гра акторів і сюжет практично ідеальні. На жаль, фільм був реально крутий для тих років, але швидко вийшов з моди" - так відгукуються глядачі.

Зараз ви читаєте новину «У мелодрамі "Джон і Мері" коханці не знають імен один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі