Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2016 10:51

У березні українцям покажуть ретро-мелодраму "Керол"

У березні українцям покажуть ретро-мелодраму "Керол"
Фото: kinowar.com

10 березня на екрани українських кінотеатрів виходить 6-кратний номінант на премію "Оскар", ретро-мелодрама Тодда Гейнса "Керол". Ролі закоханої пари у ній виконують Кейт Блашнетт і Руні Мара.

Фільм розповідає про стосунки двох жінок, які мешкають у Нью-Йорку 50-х років. Тереза ​​– юна продавщиця, що мріє про більше, Керол – заміжня жінка, яка страждає від браку кохання. Напередодні Різдва вони зустрічаються, аби покохати одна одну і змінити свої долі.

Стрічка Тодда Гейнса претендує на 6 премій "Оскар": за найкращу жіночу роль (Кейт Бланшетт), найкращу жіночу роль другого плану (Руні Мара), адаптований сценарій, роботу оператора, саундтрек та костюми.

Фільм знятий за мотивами роману "Ціна солі" Патриції Гайсміт. "Ціна солі" містить автобіографічні елементи - Патриція Гайсміт сама підробляла в універмазі "Macy's" на Різдво, де зустріла ефектну пані з вищого світу. Книга була видана під псевдонімом Клер Морган через відвертість лесбійської теми. Роман Гайсміт став літературною подією, багато в чому через те, що не маргіналізував кохання двох жінок, а його відносно щасливий фінал став геть безпрецедентним для свого часу.

"Керол" фігурувала у більшості списків найкращих фільмів 2015 року, отримавши найвищі рядки у виданнях Sight & Sound, Variety, IndieWire, Huffington Post і The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «У березні українцям покажуть ретро-мелодраму "Керол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі