понеділок, 03 вересня 2018 05:45

Українсько-італійський фільм "Ізі" отримав нагороду Венеційського кінофестивалю

Українсько-італійський фільм "Ізі" отримав нагороду Венеційського кінофестивалю
Фільм "Ізі" отримав нагороду Венеціанського кінофестивалю. Фото: Прочерк

Українско-італійський фільм "Ізі" ("Izi") режисера Андреа Маньяні в рамках Венеційського кінофестивалю удостоєний премії Kineo Diamond Award.

"На 75-му Венеційському міжнародному кінофестивалі українсько-італійський фільм" Ізі ", створений за підтримки Держкіно, був відзначений премією Kineo Diamond Award. Вперше на Венеційському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, вручена премія стрічці виробництва України", - зазначив в Facebook глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Премія Kineo Diamond Award була заснована в 2002 році з ініціативи Міністерства культури Італії в цілях просування національної кіноіндустрії. Вона щорічно вручається в рамках Венеціанського кінофестивалю. Цього року премія присуджена в 16-й раз.

До складу журі премії входять критики, журналісти в галузі кіно і кіновиробники. У попередні 15 років премію присуджували Джузеппе Торнаторе і Лаурі Моранте, Бернардо Бертолуччі і Еніо Морріконе, Анастасії Кінскі і Маттео Гарроне, Клаудії Кардинале і Сьюзан Сарандон, Наталі Портман і іншим.

Повнометражний фільм "Ізі" був створений у копродукції України з Італією за підтримки Держкіно України та міністерства культури Італії. Виробництвом займалися компанії Fresh Production Group (Україна), Bartlebyfilm і Pilgrim Film (Італія).

У фільмі знялися італійські та українські актори Нікола Ночелла, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак і Орест Гарда.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-італійський фільм "Ізі" отримав нагороду Венеційського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі