Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2021 00:45

Український фільм покажуть в Японії та Кореї

Український фільм покажуть в Японії та Кореї
Американсько-український фільм "Захар Брекут" за повістю Івана Франка покажуть у Японії та Південній Кореї. Угоду уклали на 71-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Фото: Вікіпедія

Американсько-український фільм "Захар Брекут" за повістю Івана Франка покажуть у Японії та Південній Кореї. Режисери - Джон Вінн та Ахтем Сеїтаблаєв.

У 1241 році монгольська орда дійшла до українських Карпат. Біля села Тухля військо зупинилось. Уночі брати Беркути звільнили полонених, вбили ханського сина. Хан вирішує відімстити, за сюжетом.

Фільм знімали англійською мовою, для українського прокату робили українську озвучку. Бюджет - 113 млн гривень. У стрічці взяли участь актори з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ти те, що ти читаєш - реакція соцмереж на Всесвітній день письменника

Угоду уклали на берлінському European Film Market (EFM). Також там представили анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня", романтично-фантазійну стрічку "Віддана", спортивну драму "Пульс", воєнну екшен-драму "Черкаси" та сімейне фентезі "Фокстер і Макс".

European Film Market відбувся в рамках 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Українська драма "Стоп-Земля" потрапила до конкурсної програми. Розповідає про булінг в київських школах. Щоб достовірно показати життя сучасних підлітків, режисерка 31-річна Катерина Горностай залучила до проєкту непрофесійних акторів. Для пошуку героїв відвідувала уроки в київських школах. Опитала понад 200 учнів, відібрала 25.

5 проєктів майбутніх документальних фільмів презентують на 18-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. Пройде з 26 березня до 4 квітня в Києві та онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм покажуть в Японії та Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі